Lạm dụng Follow trong Twitter có thể sẽ bị suppend account

Published by Việt Coding on

Trưa nay rảnh rỗi làm theo bài viết Kiếm 500 Followers trong vòng 1 ngày! của Mr.GiaiPhapSo, tính kiếm vài ngàn followers chơi. Chỉ trong khoảng 2 tiếng đã follow được 900+ và được “lại quả”  30+ followers. Tỉ lệ chênh lệch quá !!

Và khỉ chợp mắt buổi trưa dậy đã thấy cái này:

Twitter Acount suppended

Twitter Acount suppended

Twitter Acount suppended

Twitter Acount suppended

Hơi giật mình một chút nên vào xem một số thông tin của nó và phát hiện nó có một số giới hạn :

Limits on Twitter

Twitter has imposed reasonable limits to help prevent system and user abuse. If you hit a technical limit, we’ll tell you by showing an error message in your browser when you try to perform an action. If you’ve hit a limit, it means you’ve exceeded one of these limits:

 • 1,000 updates per day
 • 250 direct messages per day
 • 150 API requests per hour
 • Follow limit

You can find our info page on Update and API Limits here.

What are the follow limits?

We do not limit the number of people who can follow you, but we have put limits on how aggressively users can follow others. Every user can follow 2000 people total. Once you’ve followed 2000 users, there are limits to the number of additional users you can follow: this limit is different for every user and is based on your ratio of followers to following. The Follow Limits and Best Practices help page has more information on Twitter’s follow limits and recommended practices. Follow limits cannot be lifted by Twitter and everyone is subject to follow limits, even high profile and API accounts.

But I’m white listed!

Some API administrators have whitelist status so their applications can function without hitting system limits for direct messages, etc. Whitelisting means that an application can have more API requests per hour; it does not increase the follow limits. All whitelisted accounts are still subject to follow limits.

If I hit a limit, what should I do?

 • If you’ve reached a daily limit, wait 24 hours (or one hour for API requests) and you’ll be able to perform the action again.
 • If you’ve reached a follow limit, you’ll need to wait until you have more followers before you can follow additional users. Follow limits are systematic. Support cannot remove follow limits.

Why does Twitter have follow limits at all? Do you think I’m a spammer?

Hitting a follow limit does not mean we think you’re a spammer. These limits help us improve site performance and reliability and helps us make Twitter a nice place for everyone. We’ve included a more in-depth discussion of why we have follow limits on the Follow Limits and Best Practices help page.

Tình hình là vậy, tôi đã gửi 1 ticket nhận lỗi với nó và đề nghị nó restore account ! Cũng tranh thủ post một bài để các bạn chú ý nhé !

Thân mến ! 😀

Quảng cáo tài trợ


Việt Coding

Là một người đam mê lập trình, tôi vọc vạch đủ thứ liên quan đến lập trình cho thoả chí tò mò. Hiện làm chủ yếu ở mảng phát triển ứng dụng di động cho iOS và Android với React Native. Thỉnh thoảng vọc vạch mấy thứ liên quan đến Internet of Things như Smart Home. Đang nghịch mấy con Raspberry Pi và thấy nó cũng thú vị :)

7 Comments

Mr. Giải Pháp Số · 22/01/2010 at 14:39

I am só ri sò ri! :d

Cái này gọi là không đọc kỹ hướng dẫn sử dụng trước khi dùng! :d

cái API rất quan trọng! Nếu bạn sử dụng hết tần số API trong vòng 1 giờ thì phải ngừng lại, đợi một khoảng thời gian sau thì mới tiếp tục follow!

Các bạn thận trọng nhé!
.-= Mr. Giải Pháp Số´s last blog ..Bill Gates – Người đem lại luồng sinh khí mới cho Twitter =-.

Shinichi · 22/01/2010 at 14:47

@Mr. Giải Pháp Số
Thanks GPS ! Tôi cũng chỉ post lên để mọi người cẩn thận thôi 😀
.-= Shinichi´s last blog ..Thay đổi dòng chữ “slide to unlock” trên iPhone =-.

Rainbowsmile@Vút Bay.net · 01/02/2010 at 10:34

Hihi, e bị thông báo là limit follow, thế là dừng ngay lại :d

Chiro · 11/02/2010 at 10:41

API la gi vay ban ?

  Shinichi · 11/02/2010 at 11:11

  Chào bạn,

  API có rất nhiều nghĩa, nhưng trong trường hợp này nó có nghĩa là: Application Programming Interface. Nói một cách nôm na nó là tập hợp các lệnh (nền tảng) để lập trình viên sử dụng giao tiếp với một hệ thống nào đó. Ví dụ Windows API là tập hợp các hàm để LTV giao tiếp với Windows (ra lệnh cho Windows Shutdown / Restart / LogOff chẳng hạn). Tương tự vậy các hệ thống như Google cũng có Google API như là Google Map API, Facebook, Twitter cũng có hệ thống API để LTV có thể viết các ứng dụng, tiện ích tích hợp vào hệ thống của nó

  Thân,

Shinichi · 11/02/2010 at 11:27

Hi,

Tình hình là account đã ra đi “về nơi xa lắm” :((

Lam dung Follow tren Twitter – ban se bi suspended user » Lạm dụng Follow trên Twitter – bạn sẽ bị suspended user • Nguyen Duy Nhan · 23/01/2010 at 09:27

[…] chính tác giả của blog mà tôi phát hiện ra thông tin này là người trong cuộc. Mời các bạn xem một số hình ảnh về tài khoản khi bị […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax